16 Kasım 2010 Salı

Otel odalari neden minibar tercih eder?

Sessiz calismasi en belirleyici ozelligidir.Otel musterilerinin otellerde konaklamalari sirasinda musteri memnuniyeti herzaman en ust planda tutuldugu icin,musterilerin dinlenmeleri sirasinda ortamin olabilecek en az gurultu seviyesinde olmasi cok onemlidir.

Evimizde kullandigimiz kompresorlu buzdolaplari desibel olarak ,minibarlardan daha yuksek gurultu seviyesine sahip olmalari nedeni ile sogutma islemi sirasinda ortama gurultu ve titresim yayarlar,gun icinde bu ses cok fazla hissedilmese dahi ,gece ortamda bulunan sesin minimum duzeylerde bulunmasi nedeni ile buzdolabinin calismasi sirasinda cikartmis oldugu titresim ve gurultu daha fazla hissedilir ve musterileri rahatsiz eder.

Ayni sekilde hastanelerde de ,hastalarin dinlenmeleri sirasinda ,gurultuden rahatsiz olmalarini engellemek icin ,minibar buzdolabi modelleri tercih edilmektedir.

Bu dusunceden yola cikarak sessiz sogutma dusuncesini gerceklestirmek icin ,amonyak sistemi ile calisan minibarlar uretilmis ve otel -hastane odalarinda kullanilmaya baslanmistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder